Byvalla Kursgård

 

Varmt välkommen till Byvalla!

 

En liten by, utanför Horndal i Dalarna. Här är livet stillsamt och rofyllt. Trollskog kramar om våra hus och vi lever i harmoni med varandra och naturen. På "vår gata" är intresset för det andliga stort och vi samarbetar kring det mesta.

 

Husen har en andlig historia och alla vi värnar om djur och natur. Byvalla Kursgård är ett samlingsnamn för oss som är verksamma här. Var och en som arrangerar kurser här gör det i egen regi. Jag, Mira, som bor i huset ser till att du har det du behöver under din vistelse här. Min verksamhet finns i huset året om, tillsammans med mina barn, hundar och katten. Grannen har höns och får. Så det är rustik miljö och familjär anda.

 

Vi skryter med enkelhet, stillhet och närvaro, helt enkelt.

 

Vinden är 120kvm och har egen ingång. Lokalen är inte handikappanpassad, det är gamla, branta trappor som tar dig till Vinden, som är inredd i shamansk anda.

 

Sidan är under uppbyggnad, så har du frågor är du välkommen att maila info@hilaria.se så svarar jag snarast!

Frågor & Svar:

Allergier?

Här finns hund och katt. Kursgården är i anslutning till ett hem, alltså rör sig djuren i de utrymmen som används för kursverksamheten. Katten, Sot, är aldrig uppe på Vinden däremot och sällan i Verkstan. Våra textilier och annat är inköpta på second hand eftersom vi idkar ett återbrukstänk i Byvalla. Alltså, kan vi inte garantera att din sittkudde är helt djurhårsfri. En stor del av inredningen består också av päls (fällar, dekorationer osv), så päls finns. Hunden, Diva, är med i kurslokalerna då hon inte kan lämnas själv.

 

Alla våra djur är omplaceringar, som de förra ägarna dessutom gett upp hoppet om. Så, vi valde att ge dem ett liv i ett kärleksfullt hem men närvaro.

Maten är alltid laktos och glutenfri. Maten är också alltid tillagad från grunden med färska råvaror. Vi serverar ekologiskt i den mån det går. Till sommaren serverar vi grönsaker från våra egna odlingar. Huvudrätten är alltid vegetarisk (lakto-ovo), men kyckling eller fisk serveras vid sidan av för den som önskar.

 

När du bokar plats på kurs ska du ALLTID ange dina allergier. Är vi osäkra på något, så frågar vi. Samma gäller dig. Hellre en fråga för mycket än en för lite. NÖTTER är bannlysta i byggnaden.