Mer om meditation...

Meditation är bra för hälsan av flera orsaker. I första hand får det oss att gå ner i varv och bli mer centrerade - närmare oss själva, helt enkelt. Dagens samhälle är hektiskt, det är så många skan och måsten som vi betar av dagligen att vi lätt kommer upp i höga stressnivåer utan att ens märka det. Vi kommer 'bort' från oss själva och får svårt att höra vår egen inre röst.

 

Därför är meditation en gång i veckan ett bra sätt att öka vardagsvälbefinnandet, sänka stressen och komma ner i varv så den inre rösten hörs. Ett meditationspass på 20min kan räcka för att du ska få bättre koncentrationsförmåga, jämnare och djupare andning, minskad muskelspänning och bättre sömn. Rent fysiskt så påverkas du också av att mängden antioxidanter i kroppen minskar, när stressorerna minskar. Långsiktigt kan detta leda till bland annat viktminskning, bättre hår/hud/naglar och bättre ämnesomsättning.

 

Det finns olika typer av meditation, utbudet är stort, men alla har samma syfte - avslappning och klarare sinne!

 

Vi på Hilaria jobbar med olika meditationsformer - allt från enkel avslappnande meditation för stillhet i sinnet till guidade meditationer i syfte att möte en andlig vägledare eller ett kraftdjur. Meditation ingår i alla våra kurser och workshops och du får alltid med dig meditationen nerskriven hem, så du kan fortsätta med samma meditation hemma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer om...

 

 » Runor

 » Runoraklet

 » Tarot

 » Meditation